Şezătoare moldovenească

Veselie şi voie bună, doar de asta au ştiut ieri 22 decembrie elevii Colegiului Pedagogic „Ion Creangă”, din Bălţi. S-a organizat activitatea cu genericul „Meşteşugurile populare moldoveneşti” în incinta Colegiului Pedagogic.

Activitatea e în toi

Organizatorul principal al activităţii este Ferdinand Oliva, profesor de educaţia artelor plastice din Colegiul Pedagogic „Ion Creangă”. Activitatea a fost organizată şi desfăşurată cu ajutorul grupei 402, respectiv din acelaşi colegiu. Fetele grupei 402 au muncit din greu pentru a organiza şi desfăşura această activitate. Majoritatea fetelor au fost pentru prima dată în scenă, una din ele, Claudia Zamornea ne destăinuie:

– Înainte de a ieşi în scenă uitasem cuvintele. Nu aveam de spus multe cuvinte, dar îmi era frică un pic. Totul a fost normal, mi-am spus că trebuie s-o fac şi aşa a şi fost!

S-a cântat şi s-a dansat, au servit compot şi plăcinte, aşa, ca la o şezătoare moldovenească.

watch?v=tRINr6YDylE

watch?v=2jQ2-eGKSy8&feature=player_embedded

Participantele (de la stânga la dreapta): Alina Bălănici, Marta Chiruţa, Anna Ţurcanu, Claudia Zamornea, Mariana Şuşu, Emilia Guţul, Ferdinand Oliva, Tatiana Secureanu, Alina Negru, Irina Iliev, Cătălina Gangan, Carolina Moldovanu, Ana Zubatîi, Mariana Fotachi şi Dumitriţa Beţişor.

 

 

 

 

Eroinele şezătoarei: Beţişor Dumitriţa, Fotachi Mariana şi Guţul Emilia au jucat rolurile sale perfect.

Dumitriţa Beţişor spune:

– Nu pot să spun că nu am avut emoţii, dar mă simţeam liber pe scenă, am intrat bine în rol, mi-a plăcut mult să joc acest rolul de mamă,  dar aş vrea ca la alte activităţi să-mi mai schimb rolurile.

Dumitriţa a jucat rolul unei mame ce invită fetele din sat la dânsa la sezătoare, totodată servindu-le cu compot şi cu plăcinte.

 

 

 

 

Mariana Fotachi zice:

– Iubesc foarte mult publicul, în scenă mereu mă simt liberă, dar nu şi înaintea începerii activităţilor, concertelor. Sunt foarte mulţumită de organizarea activităţii ţi satisfăcută de rezultatul muncii noastre.

Mariana a jucat excelent rolul fiicei. Rolul i se potrivea perfect.

 

 

 

 

Emilia Guţul spune:

– Nu am avut emoţii, mă consider o persoană curajoasă şi cred că nu am de ce mă teme.

Emilia a avut rolul urătorului.  Comportîndu-se îndrăzneţ pe scenă.

Spectatorii deşi nu au fost mulţi, dar majoritatea au fost satisfacuţi de activitatea desfăşurată. Unicul dezavantaj a fost durata activităţii, ce era de aproximativ 20 de minute.

Aceasta a fost ultima activitate culturală organizată şi desfăşurată în colegiu în acest an, dar pedagogii instituţiei vin cu multe activităţi ineresante şi originale în anul viitor.

 

Reclame

Un gând despre „Şezătoare moldovenească

  1. veryearly 23/12/2010 la 11:31 Reply

    foarte tare … presupun deema ca nu ai fost si tu in scena, dar iata articolul face cred ca mai mult decat orice evolutie!!!
    bravo 402!!!
    mersi deema pentru articol, asa mai aflam si noi ce se face in colegiu.
    ps … scuzati ca nu am fost ieri sa va vedem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: